Allmäna frågor

Har du akut behov att få tag på oss så erbjuder vi en jourtjänst med följande villkor:

- Har du fel på en bil du hyrt är det kostnadsfritt och du kan ringa dygnet runt

- För övriga ärenden kostar jouren från 1250 kr/ärende och det är tillåtet att ringa fram till kl 22 (ej natt)

Gäller det prisfråga eller andra allmänna frågor hänvisar vi dig till att kontakta oss under kontorstid. 

 

 

På alla våra personbilar och minibussar är det alltid fria mil upp till 30 dygns hyra vid hyra på vår standard- och kampanjprislistor. Bokar du på webben så är det alltid någon av dessa prislistor du bokar mot.

För skåp- och lastbilar har vi också fria mil, men här är dygnspris inklusive 100 km det billigaste alternativet.

Du kan såklart få fria mil även på längre hyror men oftast lönar det sig att begränsa körsträckan och det går att begränsa körsträckan på höga miltal också. Hör med oss om en offert!

 

 

Bokningsförfrågningar via hemsidan är endast giltiga efter vår manuella bekräftelse. Under kontorets öppettider försöker vi bekräfta senast inom två timmar men på kvällar och helger kan vi oftast inte bekräfta förrän nästföljande arbetsdags morgon.

OBS! Bokningar som görs efter kontorets stängning behandlas alltså inte förrän nästkommande arbetsdags morgon (gäller även under helger).

Normalt lämnar vi bara ut, och tar emot, bilar under våra ordinarie öppettider men vid förbokning och på förfrågan ordnar vi oftast utlämningar även på övriga tider.

Priserna i internetbokningen kan ibland variera mot ordinarie prislista.

Notera att det inte går att boka på webben senare än 48 timmar innan avhämtning, i dessa fall behöver ni kontakta oss via telefon 0171-42 50 00 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för manuell betjäning.

Alla bilar bokas gruppvis. Önskemål om specifika modeller inom gruppen noteras men kan inte garanteras. Vi försöker dock alltid, och lyckas oftast, uppfylla önskemålen.

I särskilda fall kan vi garantera modellen mot en avgift på 1000 kr.

Om hyrbilen ska användas utanför Sverige skall detta meddelas i samband med bokning så att erforderliga handlingar kan tas fram. Vi godkänner inte körning till alla länder, kontakta oss för mer information kring din resplan.

För körning till Norge, Finland och Danmark tillkommer 300 kr och för övriga Europa tillkommer 2500 kr. 

När du kör bil utomlands uppstår ofta vägavgifter och/eller trafikförseelser som skickas ut upp till ett år efteråt. Debiteringarna kommer inte alltid samlade på en och samma debitering utan sprids ut på flera olika fakturor.

Fakturorna skickas som standard till oss som är registrerad ägare till fordonet och vi kommer då att efterdebitera beloppet till dig med påslag av moms samt en expeditionsavgift på 250 kr/debitering. 

Gäller det en trafikförseelse där vi kan överföra böterna till dig så utgår endast expeditionsavgiften på 250 kr/debitering.

Genom att registrera dig i förväg så kan du undvika våra expeditionsavgifter genom att de utländska myndigheterna debiterar dig direkt. Det finns olika tjänster för detta för olika länder, men en är exempelvis www.epass24.com, som fungerar bra för Norge, Danmark, Frankrike, m m.

Något vi däremot inte kan garantera är att hyrbilen är utrustad enligt gällande regelverk för respektive land du tänkt åka till. Här kan vi vara med och ge dig råd utifrån våra tidigare erfarenheter, men det är svårt för oss att alltid vara uppdaterade på alla länders olika villkor så detta faller på ditt eget ansvar.

Exempel på utrustning vi kan hjälpa dig med är reflexvästar, första hjälpen-utrustning och dubbfria vinterdäck.

Vi har bara nya bilar av senaste årsmodell, men även nya bilar kan tyvärr gå sönder ibland. Har du problem med hyrbilen under hyrestiden kan du alltid ringa vår dygnet-runt-jour på tel 0708-72 73 40 så försöker vi lösa situationen på bästa sätt.

Varje situation är unik så någon standardlösning för vad vi gör går aldrig att förutbestämma.

En weekend räknas från valfri tid på fredagen till samma tid på måndagen, dvs tre jämna dygn. Exempel: hämtar du bilen kl 09:00 på fredagen så ska den alltså vara tillbaka senast kl 09:00 på måndagen.

En dygnshyra är 24 timmar. Hämtar du t ex bilen kl 07:00 så har ett dygn gått ut nästa dag kl 07:00, etc.

Extra timmar utöver dygn debiteras 55-300 kr/timme beroende på bilstorlek. Första övertimmen debiteras ej.

Ja, vi levererar kostnadsfritt till adresser i Enköping under kontorstid, t ex företagsadresser, verkstäder eller bostadsadresser.

Vid långtidshyra kan du också få bilen kostnadsfritt levererad till Bålsta, Stockholm, Uppsala, Västerås samt till flygplatserna i Västerås och Arlanda.

Ja, det kan du göra. Men det måste i så fall göras upp med oss senast på fredagen innan, då vi kommer överens om vilken tid vi träffas. 

Återlämning kan göras med en kod dygnet runt i vårt nyckelinkast. En avgift på 25 kr tillkommer för hämtning/återlämning utanför kontorstid.

Har du akut behov av bil och behöver ha den under icke kontorstid tillkommer även en jouravgift, från 1250 kr. 

Ja, det går bra. Vi möter upp de kunder som ankommer med flyg och levererar hyrbilen på plats.

Det tillkommer dock en liten avgift för detta. Kontakta oss för mer information.

Ja, det går bra. Vi möter upp kunder som ankommer med flyg och levererar hyrbilen på plats.

Men det tillkommer en liten avgift för detta. Kontakta oss för mer information.

Ja, det går jättebra. Vi har en särskild prislista för långa hyror, där skatt, försäkring, vinterhjul och service ingår i priset.

Jämför gärna våra priser! Be oss om en offert så får du pris och villkor i skriftlig form för undvikande av missförstånd.

På vår standardprislista har vi alltid fria mil upp till 30 dygn och det går att ordna även på långtidshyror. Men nästintill alla långtidshyror lönar sig oftast bäst att ha med begränsad körsträcka. Vi kan räkna på din uppskattade körsträcka om du inte nöjer dig med något av våra standardalternativ, som brukar passar för de allra flesta. 

 

Ja, det är inga problem. Men du måste kontakta oss i förväg och erhålla en kod och instruktioner om hur du gör.

En liten avgift på 25 kr tillkommer för återlämning utanför kontorstid.HAGGES HYRBILAR / SMÅFRAKT I ENKÖPING AB
Org nr 556552-7792
Besöksadress: Ågatan 10, 74935 Enköping
Postadress: Box 115, 74522 Enköping
Tel 0171 - 42 50 00, e-post: info@haggeshyrbilar.se
 
 
Vi ingår i uthyrningskedjan
och är medlemmar i branschorganisationen Biluthyrarna.
 
© 2024 Småfrakt i Enköping AB. All Rights Reserved.