Om våra bilar

Vi har bilar som drivs av bensin, diesel och ren el, samt hybrider bensin/el.

Bensin- och dieselbilar lämnas ut med full tank och om den återlämnas otankad ombesörjer vi tankningen mot en extra avgift på ca 4 kr/liter.

För elbilar lämnar vi normalt ut dem med minst 80% laddning och för varje % mindre laddning vid återlämningen debiterar vi ca 5 kr/procent (beroende på för tidpunkten gällande elpris).

 

Det är rökförbud i alla våra bilar. Detta gäller även rökning med nedvevad ruta.

Saneringsavgift debiteras om det finns spår av rökning.

Vi har både dubbdäck och odubbade så kallade friktionsdäck på våra personbilar vintertid.

När du hyr bil erhåller du en bil med endera däcktypen såvida inget annat är särskilt avtalat i samband med bokningen.

För utlandshyra kan vi i viss mån erbjuda skifte till friktionsdäck då dubbdäck inte är tillåtet i alla länder. Kontakta oss för mer information.

Laddning av rena elbilar bör undvikas i vanliga eluttag pga risk för överhettning och därmed fara för brand.

Av den anledningen är våra bilar bara utrustade med Typ-2-kontakt. Önskar du även kabeln med vanlig stickkontakt så lämnar vi ut den på förfrågan och då på egen risk.

Vi rekommenderar att rena elbilar enbart laddas i laddboxar.

När du hyr en laddhybrid och vill ladda batteriet med den medföljande sladden så ska kontakten sättas direkt i eluttaget. 

Av elsäkerhetsskäl är det absolut förbjudet att använda t ex skarvsladd, mellanpropp, timer/tidur eller liknande. 

Vi tillåter husdjur i vissa bilar mot en avgift på 375 kr. Inga spår efter husdjuret får finnas vid återlämningen, då debiteras även en rekonditioneringsavgift.

Är du allergiker så har vi även husdjursfria bilar.

Ja, vi har bilar med manuell växellåda. Du måste säga till vid bokningen så att vi verkligen bokar upp dig på en bil som har manuell växellåda.

Manuell växellåda finns även bland tillvalen i vår webbokning här på hemsidan. Men eftersom vi inte har manuell på alla bilar inom gruppen, så gäller att vi bekräftar tillvalet manuellt så fort vi har haft möjlighet att kontrollera att vi kan leverera en manuellt växlad bil. Gör du inget aktivt val på vilken växellåda som önskas så får du en bil med endera.

Ja, vi har bilar med automatväxellåda. Du måste säga till vid bokningen så att vi verkligen bokar upp Dig på en bil som har automatväxellåda.

Automat finns även bland tillvalen i vår webbokning här på hemsidan. Men eftersom vi inte har automat på alla bilar inom gruppen, så gäller att vi bekräftar tillvalet automat så fort vi har haft möjlighet att kontrollera att vi kan leverera en bil med automat. Gör du inget aktivt val så får du en bil med endera växellåda.

Ja, vi har bilar med dragkrok. Du måste säga till vid bokningen så att vi verkligen bokar upp Dig på en bil som har dragkrok. Tillägget för dragkrok är 250 kr/hyra.

Dragkrok finns även bland tillvalen i vår webbokning här på hemsidan. Men eftersom vi inte har drag på alla bilar inom gruppen, så gäller att vi bekräftar tillvalet manuellt så fort vi har haft möjlighet att kontrollera att vi kan leverera en bil med dragkrok.

Ja, vi har både personbilar, minibussar och lastfordon med fyrhjulsdrift. Tillvalet kostar 125 kr/hyra. Kontakta oss för mer info!

Fyrhjulsdrift finns även bland tillvalen i vår webbokning här på hemsidan. Men eftersom vi inte har fyrhjulsdrift på alla bilar inom gruppen, så gäller att vi bekräftar tillvalet manuellt så fort vi har haft möjlighet att kontrollera att vi kan leverera en bil med fyrhjulsdrift.HAGGES HYRBILAR / SMÅFRAKT I ENKÖPING AB
Org nr 556552-7792
Besöksadress: Ågatan 10, 74935 Enköping
Postadress: Box 115, 74522 Enköping
Tel 0171 - 42 50 00, e-post: info@haggeshyrbilar.se
 
 
Vi ingår i uthyrningskedjan
och är medlemmar i branschorganisationen Biluthyrarna.
 
© 2024 Småfrakt i Enköping AB. All Rights Reserved.